Corona / COVID-19
Voor uw en onze veiligheid willen wij de kans op verspreiding van het coronavirus/COVID-19 beperken. Binnen de praktijk nemen wij daarom de volgende maatregelen:
Beperken van het aantal fysieke contacten
Om het aantal fysieke contacten te minimaliseren proberen wij vragen over gezondheidsklachten zo veel mogelijk telefonisch af te handelen. Dit geld ook voor onze afspraken bij de POH of verpleegkundige.
Mocht u koorts krijgen of luchtwegklachten ontwikkelen, dan vragen wij hierover vooraf contact op te nemen met de praktijk.
Sluiting van de praktijklocaties voor bezoekers zonder afspraak
Om het aantal bezoekers op de praktijk te beperken zal de praktijk uitsluitend geopend zijn voor patiënten met een afspraak.
Bloedprikken is nog uitsluitend mogelijk op afspraak op de Boomsluiterskade 299, meer informatie vindt u onder het kopje “Lab onderzoek / bloedprikken”
De balie van de praktijk is gesloten voor inloop. Het is dan ook niet mogelijk om aan de balie een afspraak te maken. Ook is het niet mogelijk hier medicatie te herhalen of een briefje op te halen.
- Wilt u een afspraak maken. Belt u dan naar de praktijk op nummer 070 – 363 1135 en kies voor optie 5.
- Wilt u medicatie herhalen, dan kunt u hiervoor gebruik maken van ons digitale patiëntenportaal. Ook kunt u bellen naar de praktijk en kiezen voor optie 2. Tot slot kunt u het lege medicijn doosje van de medicatie die u wilt herhalen deponeren in de gele brievenbus bij de ingang van de locatie Boomsluiterskade 299 (Apotheek Volharding). Deze brievenbus wordt regelmatig geleegd. Medicatie wordt herhaald en bij u thuis bezorgd.
- Verwijsbrieven kunt u uitsluitend op afspraak op halen op de praktijk. Deze sturen wij, zolang deze maatregelen noodzakelijk zijn, bij voorkeur naar u op.
Lab onderzoek / bloedprikken
Bloed onderzoek doen wij vanaf nu nog uitsluitend op afspraak (na (telefonisch) overleg met een arts).
Patiënten met corona / COVID-19 klachten
Heeft u klachten die passen bij het corona-virus, blijf dan thuis en maak een afspraak bij de GGD voor een test. De GGD is 7 dagen per week van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds telefonisch bereikbaar via 0800-1202.
Heeft u koorts, bent u benauwd en maakt u zich zorgen. Bel dan tussen 11.00 en 12.00 naar het telefonisch spreekuur, optie 4 in ons keuze menu. U krijgt dan direct een arts aan de lijn. Maakt u zich zorgen en kan uw vraag niet wachten tot het telefonisch spreek uur, bel dan met de assistente, u kiest hiervoor optie 5. Kom in ieder geval niet zonder overleg naar de praktijk!
Wilt u meer informatie, kijk dan op thuisarts.nl voor uitleg over de meest gestelde vragen.
Heeft u geen klachten, maar wilt u zich laten testen voor een reis, dan kunt u niet terecht bij de GGD of huisartsenpraktijk. Op Internet zijn verschillende organisaties die testen aanbieden zoals bij voorbeeld KLM health service. Wij adviseren u met een dergelijke organisatie contact op te nemen.
Overige vragen
Alle actuele informatie over het Coronavirus vindt u op www.thuisarts.nl of www.rivm.nl of bekijk deze informatiefilmpjes . U kunt ook bellen naar het landelijke informatienummer: 0800-1351
Wanneer moet ik mij laten testen?
Bij klachten die kunnen duiden op Corona / COVID-19 moet u zich laten testen. De belangrijkste klachten die vaak voorkomen bij COVID-19 zijn:
- Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
- Hoesten
- Benauwdheid
- Verhoging of koorts
- Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
Let op: Als u klachten heeft blijft u thuis tot de uitslag van de test bekend is: U gaat geen boodschappen doen of naar het werk, thuis ontvangt u geen bezoek. Als u een afspraak heeft staan met een zorgverlener dan zorgt u dat deze verzet wordt.
Let op: Heeft u naast milde klachten ook koorts boven de 38 ◦C en / of benauwdheid, dan moeten ook uw huisgenoten thuis blijven tot de uitslag van de test bekend is.
Hoe kan ik mij laten testen op Corona?
U maakt zelf een afspraak bij de GGD voor een test. U kunt hiervoor dagelijks van 8.00-20.00 bellen via 0800-1202. U kunt ook digitaal een afspraak maken via coronatest.nl. U heeft hiervoor uw digid nodig.
Meer informatie over het testbeleid vindt u op de website van het RIVM
Let op: Als u geen klachten heeft kunt u zich niet laten testen, de test is op dat moment niet betrouwbaar.
Belt de huisarts mij als ik positief getest ben?
U wordt via de GGD geïnformeerd over de uitslag van de test. De GGD informeert ons als u positief bent getest zodat wij hiermee rekening kunnen houden als uw klachten verergeren.
Omdat veel mensen milde klachten hebben waarbij geen huisartsenzorg nodig is nemen wij geen contact met u op.
Wat kunt u doen bij veel voorkomende klachten bij Corona
Helaas zijn er geen medicijnen die zorgen dat u sneller herstelt van het Corona virus. Het is een griep- en verkoudheidsvirus waarvan u moet uitzieken. Bij de meeste mensen kent Corona een mild beloop waarbij u niet naar de huisarts hoeft. Het gebruik van zelfzorg middelen kan verlichting geven.
Heeft u koorts, neem dan rust en zorg dat u voldoende drinkt. Drink minimaal 1,5 tot 2 liter per dag. Paracetamol kan verlichting geven.
Indien u veel hoest, probeer dan ook voldoende te drinken. Warme dranken (met honing) of een dropje kunnen verlichting geven. Zorg thuis voor voldoende frisse lucht. Indien u rookt is het verstandig hiermee te stoppen (in ieder geval zolang u hoest). Probeer niet te veel uw keel te schrapen. Uw keel raakt hierdoor geïrriteerd.
Bij keelpijn gelden de zelfde adviezen als bij hoesten. Bij heftige pijn kan ook paracetamol verlichting geven.
Ook bij hoofdpijn kunt u rust nemen en paracetamol gebruiken.
Wanneer neem ik contact op met de huisarts?
In de volgende situaties belt u ons op:
- u wordt in een paar dagen steeds zieker
- u ademt steeds sneller of moeilijker (bijvoorbeeld bij het lopen)
- u heeft meer dan 3 dagen koorts (38 graden of hoger)
- u bent ouder dan 70, u heeft een chronische ziekte of minder weerstand EN u krijgt koorts
Bij voorkeur belt u tussen 11.00 en 12.00 op ons telefonisch spreekuur (optie 4 in het menu). U krijgt dan direct een arts aan de telefoon. Maakt u zich zorgen en kan uw vraag niet wachten tot het telefonisch spreek uur, bel dan met de assistente, u kiest hiervoor optie 5. Kom in ieder geval niet zonder overleg naar de praktijk!
Indien de praktijk gesloten is neemt u contact op met de huisartsenpost HADOKS via 070-3469669
Kan ik naar de huisarts of kan de huisarts bij mij langs komen als ik Corona heb?
De huisartsen in De Haag werken samen in de zorg voor Corona patiënten. Indien u corona heeft en gezien moet worden door een huisarts maken wij een afspraak voor u bij de HADOKS huisartsen post, of komt er een visite arts bij u langs. Deze artsen maken gebruik van isolerende kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen om te voorkomen dat het virus wordt overgedragen.
U kunt dus niet op de eigen praktijk door de eigen huisarts gezien worden als u Corona heeft.
De telefoonarts van de praktijk bespreekt met u of het noodzakelijk is dat u gezien wordt. Wij melden u dan aan bij de HADOKS. HADOKS neemt vervolgens contact met u op voor een afspraak.
Hoe voorkomt u dat u het coronavirus krijgt
Om te voorkomen dat u het virus krijgt kunt u de volgende maatregelen nemen:
- Was uw handen vaak met zeep.
- Nies en hoest in uw elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes.
- Geef anderen geen hand.
- Houd 1,5 meter afstand van anderen.
Wat moet ik doen als mijn huisgenoot ziek is?
Indien uw huisgenoot klachten heeft die kunnen duiden op Corona dan is het belangrijk dat hij zich laat testen.
Indien uw huisgenoot positief is getest, dan moet ook u verplicht 10 dagen in quarantaine. De GGD zal u hierover informeren.
Om te voorkomen dat u besmet raakt houdt u minimaal 1,5 meter afstand. Daarnaast is het belangrijk zo veel mogelijk in afzonderlijke ruimten te verblijven. Ventileer de woning regelmatig. Maak de algemene ruimten regelmatig schoon. Was de kleding van de patiënt apart en bij voorkeur op 60◦C. Gebruik eigen handdoeken, bestek, borden en glazen. De GGD zal u hierover ook informeren.
Praktijkinformatie
Voor patienten die zijn ingeschreven bij Doc Haanstra zijn wij via ons patientportaal online 24 uur per dag voor u beschikbaar. Via het portaal kunt u zelf afspraken maken, herhaalrecepten aanvragen en korte vragen stellen aan de huisarts (e-consult). U bent hierdoor niet gebonden aan onze openingstijden en voorkomt wachttijden aan de telefoon.
Eenmalig aanmelden
Om gebruik te maken van het patiëntportaal moet u zich eenmalig aanmelden. Aanmelden is alleen mogelijk voor patiënten die staan ingeschreven in de praktijk. Daarnaast moet er gebruik worden gemaakt van een uniek e-mail adres. Het is niet mogelijk meerdere accounts aan een zelfde e-mail adres te koppelen.
Na aanmelding worden uw gegevens gekoppeld aan ons huisartsen informatie systeem. In verband met het belang van de privacy controleren wij alle koppelingen. Zodra deze koppeling klaar en door ons bevestigd is, ontvangt u een bevestigingsmail en kunt u aan de slag.
N.b. Bij het aanvragen van de account wordt u gevraagd om uw adres gegevens en e-mail. Het is prettig als deze overeenkomen met de gegevens die bij ons bekend zijn. Geef eventuele wijzigingen zoals verhuizingen daarom altijd door aan de praktijk.
Afspraken maken
<In verband met grote drukte is het momenteel niet mogelijk zelf afspraken te maken binnen het portaal.>
Via de webagenda ziet u welke plekken er nog beschikbaar zijn in de agenda. U kunt hier zelf een afspraak inplannen op het moment van uw voorkeur. U ontvangt een automatische bevestiging van de gemaakte afspraak.
Het maken van online afspraken is uitsluitend geschikt voor enkelvoudige (korte) klachten die niet spoedeisend zijn. Mocht u langer dan 10 minuten nodig hebben of meerdere klachten willen bespreken, neemt u dan contact op met de assistente. Ook voor vragen die spoedeisend zijn (of u twijfelt hierover) adviseren wij u contact op te nemen met de assistente.
Let op: Door samenwerking met praktijk De Doc ziet u hier ook de agenda’s van de artsen die op De Doc werken. Afspraken bij dokter Haanstra zijn uitsluitend voor patiënten die zijn ingeschreven bij Doc Haanstra en zijn altijd op de Stationsweg 35. Afspraken bij Dokter Vrolijk, Legemaat, Anema, Stevens, De Jong en Vestjens zijn altijd op de Boomsluiterskade 299.
Herhaalmedicatie aanvragen
In het online portaal kunt u medicatie die eerder door ons is voorgeschreven en u vaker gebruikt zelfstandig herhalen. Als u ingelogd bent in uw account ziet u een overzicht van de bij ons bekende medicatie die herhaald kan worden. U selecteert hier zelf de medicatie die u wilt herhalen. Door te kiezen voor “recept aanvragen” bevestigt u de keuze voor het te herhalen medicijn.
U ontvangt een bevestiging van de door u herhaalde medicatie.
E-consulten
Via de optie “vragen stellen” kunt u korte, NIET dringende, vragen stellen aan een van onze huisartsen. U kunt dan denken aan vragen over uitslagen, medicatie gebruik, follow up na een eerder consult e.d. Het e-consult is zeker niet geschikt voor zaken die spoedeisend zijn of waarbij de arts u lichamelijk moet onderzoeken.
Indien u twijfelt over de ernst van de klacht, neem dan altijd telefonisch contact met de praktijk op.
Ook via de app
U kunt ons patiëntportaal bereiken via de link op onze pagina. Ook via uw smartphone kunt u het portaal gebruiken. U kiest hiervoor de Uw Zorg Online app in de App Store (iOS) of Google Play (Android)
De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.
Huisartsenpraktijk
In onze huisartsenpraktijk kunnen diverse persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit is noodzakelijk om u medisch goed te kunnen behandelen en nodig voor het financieel afhandelen van de behandeling. Daarnaast kan verwerking noodzakelijk zijn voor, bijvoorbeeld, de bestrijding van ernstig gevaar voor uw gezondheid of ter voldoening aan een wettelijke verplichting (bijvoorbeeld het verplicht melden van een besmettelijke ziekte op grond van de Wet Publieke Gezondheid).
De plichten van de huisartsenpraktijk
Huisartsenpraktijk De Doc is volgens de AVG de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens die in de praktijk plaatsvindt. Aan de plichten die daaruit voortkomen, voldoet de praktijk als volgt:
- Uw gegevens worden voor specifieke doeleinden verzameld:
- voor zorgverlening;
- voor doelmatig beheer en beleid;
- voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en voorlichting.
- Er vindt in beginsel geen verwerking plaats voor andere doeleinden.
- U wordt op de hoogte gesteld van het feit dat er persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit kan gebeuren door uw zorgverlener, maar ook via een folder of via onze website.
- Alle medewerkers binnen De Doc hebben zich verplicht om vertrouwelijk om te gaan met uw persoonsgegevens.
- Uw persoonsgegevens worden goed beveiligd tegen onbevoegde toegang.
- Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor goede zorgverlening.
Voor medische gegevens is deze bewaartermijn in principe 15 jaar (vanaf de laatste behandeling), tenzij langer bewaren noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de gezondheid van uzelf of van uw kinderen. Dit is ter beoordeling van de behandelaar.
Uw rechten als betrokkene:
U heeft de volgende rechten:
- Het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van u verwerkt worden.
- Het recht op inzage en afschrift van die gegevens (voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad).
- Het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig mocht zijn.
- Het recht om (gedeeltelijke) vernietiging van uw medische gegevens te vragen. Hieraan kan alleen tegemoet worden gekomen als het bewaren van de gegevens voor een ander niet van aanmerkelijk belang is en de gegevens op grond van een wettelijke regeling niet bewaard moeten blijven.
- Het recht op het toevoegen van een eigen verklaring (van medische aard) aan uw dossier.
- Het recht om u in bepaalde gevallen tegen de verwerking van uw gegevens te verzetten.
Als u gebruik wilt maken van uw rechten, dan kunt u dit kenbaar maken bij de praktijk. Uw belangen kunnen ook behartigd worden door een vertegenwoordiger (zoals een schriftelijk gemachtigde, of uw curator of mentor). Wij vragen hierbij wel om een schriftelijke verklaring en zullen verzoeken om identificatie.
Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden
De medewerkers van Doc Haanstra hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de zorgverlener voor verstrekking van uw persoonsgegevens uw uitdrukkelijke toestemming nodig heeft. Op deze regel bestaan echter enkele uitzonderingen. Op grond van een wettelijk voorschrift kan de zwijgplicht van de zorgverlener doorbroken worden, maar ook wanneer gevreesd moet worden voor een ernstig gevaar voor uw gezondheid of die van een derde. Bovendien kunnen vastgelegde gegevens, indien noodzakelijk mondeling, schriftelijk of digitaal uitgewisseld worden met andere zorgverleners (bijvoorbeeld de apotheker die een recept verwerkt en zodoende gegevens verstrekt krijgt van de huisarts).
Uitwisseling gegevens
Doc Haanstra wisselt, nadat u hiervoor gericht toestemming heeft gegeven, via het Landelijk Schakelpunt relevante medische gegevens veilig en betrouwbaar met de huisartsenpost (HAP). Bent u ’s avonds of in het weekend op de HAP geweest, dan deelt die op zijn beurt een waarneembericht met de huisartsenpraktijk. Zo weet de huisarts precies met welke klachten u op de HAP bent geweest en wat er naar aanleiding daarvan is ondernomen.
Ook kunnen er medicatiegegevens gedeeld worden met uw apotheek en uw behandelend medisch specialisten. Daarbij gaat het om de medicatie die de huisarts aan u heeft voorgeschreven, maar ook om eventuele intoleranties, contra-indicaties en allergieën (ICA-gegevens). Daar kunnen andere voorschrijvers en verstrekkers van medicatie rekening mee houden. Zo dragen wij als huisartsenpraktijk bij aan medicatieveiligheid.
Overdracht van uw dossier
Als u een nieuwe huisarts kiest, is het belangrijk dat uw nieuwe huisarts op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Uw medische geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Het is gebruikelijk dat uw oude huisarts het dossier overdraagt aan uw nieuwe huisarts. De oude huisarts doet dit zo spoedig mogelijk, in ieder geval binnen een maand, nadat u uw oude huisarts heeft gevraagd het dossier over te dragen aan uw nieuwe huisarts.
Uw medisch dossier wordt dan door uw huisarts digitaal, via een beveiligd berichtensysteem, overgedragen aan uw nieuwe huisarts. Mocht uw huisarts niet op dit systeem (VECOZO) zijn aangesloten dan wordt dit per post verstuurd. Dit komt slechts incidenteel voor.
Vraag of klacht
Heeft u een vraag of een klacht? Bijvoorbeeld over met wie wij gegevens delen of onze omgang met uw medische gegevens? Laat het ons weten, wij gaan hierover graag met u in gesprek. U kunt hierover contact opnemen met uw huisarts, of vragen naar onze praktijkmanager Jolanda van Kesteren.
Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier.
Bijvoorbeeld:
- het advies van de huisarts
- de uitslagen van onderzoek
- de lijst met uw medicijnen
U kunt uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen telefoon of computer. Dat kan nadat u veilig inlogt op ons digitale patiëntportaal. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.
Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? Meld u dan nu aan op ons online patientenportaal. Wilt u meer informatie over het portaal en de digitale mogelijkheden. Lees dan ook onze informatie over het online patiëntportaal.
We vinden het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt en respectvol met elkaar omgaat.
Het kan soms gebeuren dat mensen boos of gefrustreerd zijn als ze zich niet goed voelen of als er iets niet goed gaat. We willen benadrukken dat we agressief gedrag in onze praktijk niet accepteren.
Wat is agressief gedrag?
Het gaat om schreeuwen, schelden, beledigen (telefonisch, aan de balie of in de spreekkamer) of zelfs slaan of schoppen van medewerkers of het plegen van vernielingen. Voor diegene, die deze agressieve uitlatingen moet incasseren, is dit zeer vervelend en bedreigend.
Alle voorvallen waarbij medewerkers zich beledigd of bedreigd voelen, worden vastgelegd en besproken binnen de praktijk. De assistente is meestal de eerste die beledigende of bedreigende taal te horen krijgt omdat de patiënt als eerst met deze medewerker contact heeft, telefonisch of aan de balie. De huisarts en de praktijkmanager zullen hier van op de hoogte gebracht worden en een van hen zal contact met u opnemen. Per situatie zal worden overwogen of er maatregelen genomen moeten worden. Dit kan betekenen dat we u vragen excuses te maken, er een waarschuwing gegeven wordt of in een uiterst geval dat er besloten wordt dat u een andere huisartspraktijk moet gaan zoeken. Dit laatste geldt bijvoorbeeld als er zeer ernstige of herhaalde bedreigingen geuit worden of bij lichamelijk geweld. Er kan ook besloten worden om aangifte bij de politie te doen.
Wij hopen natuurlijk dat het zover niet zal komen. Een wederzijds respectvolle relatie tussen patiënt en hulpverlener vinden wij van het grootste belang.
Hoe wel om te gaan met meningsverschil en boosheid?
Wanneer u zich ziek voelt of wanneer iemand die u dierbaar is ziek is, bent u misschien wat ongeduldiger en sneller boos. Dat begrijpen wij heel goed. Wij werken elke dag met en voor zieke mensen. En ook wij zijn mensen en kunnen als hulpverlener fouten maken. Als er dingen mislopen of als u het niet eens bent met de aangeboden zorg, dan moet daarover worden gesproken. Dat is in uw belang, maar ook in dat van ons. Wij kunnen daar van leren. Wanneer u dus boos of geïrriteerd bent over iets, vraag dan om een gesprek. Dat doen we graag even apart en niet aan de balie. Wij zoeken dan samen met u naar oplossingen.
Wij vragen uw begrip en uw medewerking hiervoor.
Wilt u overleggen met de assistente of wilt u een afspraak maken bij de huisarts, dan kunt u op werkdagen telefonisch (070-3824777, keuze 5) een afspraak maken.
Bij het maken van de afspraak stelt de assistente u een aantal vragen:
- Patiënt gegevens: Naam, geboortedatum en eventueel adres en telefoon gegevens.
- Medische vraag: De assistente vraagt u voor welke klacht u komt. Zij is getraind om zo in te schatten hoe dringend u gezien moet worden en hoeveel tijd voor de afspraak nodig is. Zij kan u zo nodig al tips en adviezen geven.
- Voorkeur arts en/ of locatie: De assistente vraagt of u voorkeur heeft voor een arts of locatie en houdt hier rekening mee bij het maken van de afspraak.
Voor meer informatie over onze Corona maatregelen verwijzen wij u naar onze homepage.
N.b. Voor een afspraak bij de huisarts wordt 10 minuten ingepland. Mocht u meerdere klachten willen bespreken, of om een andere reden meer tijd nodig hebben, dan kunt u dat aangeven bij het maken van de afspraak.
Herhaalrecepten kunnen 24 uur per dag worden aangevraagd online via het patiëntportaal of via de recepten lijn (070 – 363 1135, optie 2 ).
Voor het eerste gebruik van het patiëntenportaal maakt u eerst een account aan.
Tijdens kantooruren kunt u telefonisch herhaalrecepten aanvragen bij de assistente. U kiest hiervoor optie 5.
Houd bij het aanvragen van de medicatie de volgende gegevens bij de hand:
- Patiënt gegevens: Naam, geboortedatum, adres en telefoon gegevens
- Naam en sterkte van het medicijn
- Gebruik per dag
- Gegevens apotheek
- Afhalen of thuisbezorgen
Let op: in verband met de verwerkingstijd van het herhaalrecept bij de apotheek is het van belang medicatie tijdig te herhalen!
Huisartsenpraktijk Doc Haanstra is tijdens kantooruren bereikbaar via o70-3631135
Om u beter van dienst te kunnen zijn maken wij gebruik van een keuze menu:
- Keuze 1: Spoedlijn
- Keuze 2: Herhaalrecepten (antwoord apparaat, 24 uur per dag)
- Keuze 3: Afspraak afzeggen (antwoord apparaat, 24 uur per dag)
- Keuze 4: Uitslagen opvragen (u wordt terug gebeld tussen 15.00 en 16.30)
- Keuze 5: Persoonlijk contact met een van de assistentes (tot 16.00)
- Keuze 9: Intercollegiaal overleg
N.b. wij verzoeken u de spoedlijn uitsluitend te gebruiken bij gezondheidsklachten die vragen om acuut handelen van onze praktijkmedewerkers. Bij voorbeeld bij ernstige benauwdheidsklachten, plotseling optredende verlammingsverschijnselen of pijn op de borst.
N.b. Tussen 13.00 en 14.00 hebben de assistenten pauze. Na 16.00 uitsluitend spoedlijn en intercollegiaal overleg.
U kunt voor kleine kwalen zoals oren uitspuiten, wratten aanstippen, urine onderzoek, injecties laten zetten, hechtingen verwijderen e.d. terecht bij de assistente. U maakt hiervoor op werkdagen telefonisch een afspraak via 070 – 363 1135, optie 5.
In verband met de Corona maatregelen wordt er alleen bloed geprikt op de locatie Boomslutierskade 299. U heeft hiervoor altijd een aanvraagformulier nodig en een identiteitsbewijs als u komt. Er wordt dagelijks geprikt tussen 8.00 en 10.00. Het bloedprikken is uitsluitend op afspraak.
Bij vakantie en nascholing wordt de praktijk waargenomen door De Doc huisartsen.
U kunt ’s avonds, ’s nachts of in het weekend huisartsendienst SMASH bellen als u met spoed een dokter nodig heeft. Het telefoonnummer is: 070-3469669
Wij doen ons best u zo goed mogelijk te helpen, maar het kan voorkomen dat u ergens niet tevreden over bent. Als dit zo is horen we dit graag van u om samen met u naar een oplossing te zoeken.
Een oplossing zoeken met de praktijk
Wij stellen het op prijs als u uw klacht in eerste instantie persoonlijk bespreekt met de betreffende medewerker van de praktijk. Ook kunt u uw klacht indienen via het Klachtenformulier. Deze kunt u per post of via email (info@praktijkveerkade.nl) naar de praktijk sturen. Na ontvangst van uw klacht zal de betreffende zorgverlener, één van de huisartsen of onze klachtencoördinator binnen 2 werkdagen contact met u opnemen.
Een onafhankelijk klachtenfunctionaris
Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachtenformulier gebruiken op de website van de HADOKS . De klachtenfunctionaris is eventueel te bereiken op telefoonnummer (070)302 98 20.
Om uw klacht of signaal goed in behandeling te kunnen nemen, is het belangrijk dat u een duidelijke omschrijving geeft, wanneer de gebeurtenis plaatsvond en waarover u niet tevreden bent. Ook ontvangen zij graag uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.
Stuurt u liever uw klacht per post naar HADOKS toe? Dan kan dit naar onderstaand adres:
Klachtenregeling
T.a.v. de Klachtenfunctionaris
President Kennedylaan 15
2517 JK Den Haag
De geschillen commissie
Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens de patiënten en uit leden namens de huisartsen. De commissie wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris die ook jurist is. Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u in de 161222_praktijkfolder_huisarts_wkkgz_def vinden van de SKGE.
Over de Doc Huisartsen
Opleidingspraktijk
Wij vinden het belangrijk dat er ook in de toekomst toegang is tot goede huisartsgeneeskundige zorg. Wij hebben bieden daarom opleidingsplaatsen voor artsen in opleiding en voor artsen die zich willen specialiseren tot huisarts. Doc Haanstra werkt hiervoor samen met het Leids Universitair Medisch centrum (LUMC). Een huisarts in opleiding is voor minimaal een jaar verbonden aan de praktijk en zijn gekoppeld aan een vaste opleider binnen De Doc.
Wetenschappelijk onderzoek: Uw gegevens voor de beste zorg
Naast het opleiden van huisartsen werken wij ook op het gebied van onderzoek samen met het LUMC om de gezondheid en zorg te verbeteren voor u zelf en de mensen in onze wijk en stad. Deze samenwerking heet ELAN (Extramuraal Leids Academisch Netwerk).
Onderzoekers gebruiken een anonieme kopie van uw digitale medische gegevens, soms aangevuld met gegevens uit andere registraties. Gegevens zoals uw naam en adres en wie uw huisarts is worden niet verstrekt aan de onderzoekers. Als u dit niet wilt kunt u dit aangeven bij ons. Voor meer informatie zie de ELAN poster en patientenfolder, op internet of in onze wachtkamer.
Binnen de praktijk zijn meerdere praktijk ondersteuners huisartsen (POH) GGZ aanwezig. In overleg met de huisarts bieden zij individuele ondersteuning bij patiënten met psychische problematiek binnen de praktijk.
De huisarts kan u doorverwijzen naar de POH GGZ om een beter beeld van de klachten te krijgen, de benodigde behandeling op te starten en begeleiding te verlenen. Samen met de praktijkondersteuner stelt u doelen op om aan te werken. Deze worden vastgelegd in een individueel behandelplan. De begeleiding vindt plaats in de vorm van gesprekken. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van e-health.
Indien noodzakelijk kan de POH GGZ zorgen voor een goede overdracht naar een psycholoog of GGZ instelling.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente u vragen stellen over uw klacht.
De assistente is opgeleid de klachten uit te vragen. Hierdoor kan zij een inschatting maken over de urgentie waarmee u gezien moet worden en hoeveel tijd er ingepland moet worden.
De assistente is ook bevoegd om u aan de telefoon adviezen te geven over uw klacht. De huisarts en assistente hebben hierover frequent overleg.
Sinds 2014 werken De Doc en Doc Haanstra met elkaar samen.
Met deze samenwerking wordt een impuls gegeven aan de kwaliteit van de dienstverlening vanuit de beide praktijken. Zo kan er onderling voor elkaar worden waargenomen en wordt gezamenlijk gewerkt aan zorgprogramma’s en protocollen.
Patiënten behouden hun vertrouwde huisarts, maar kunnen gebruik maken van het brede dienstenaanbod dat de praktijken gezamenlijk organiseren.
Meer informatie
Voor meer informatie over uw gezondheid, aandoeningen en klachten verwijzen wij u naar de website thuisarts.nl
Ook de volgende sites kunnen wij u aanbevelen t.a.v. betrouwbare informatie over gezondheid en andere onderwerpen:
Veel mensen vinden het lastig in te schatten wanneer een klacht spoed is en wanneer niet. Wij hanteren hiervoor de zelfde spelregels als de SMASH huisartsenpost:
Wel spoed:
- Plotselinge, heftige pijn
- Ernstige benauwdheid
- Toenemende, ernstige ziekte
- Acute, verontrustende verschijnselen
Het gaat hierbij altijd om klachten die NIET kunnen wachten.
Neem overdag contact op met de praktijk via 070-3824777 en gebruik keuze 1 (spoed). In de avond / nacht / weekend belt u met de huisartsenpost SMASH via 070-3469669
Geen spoed:
- Lastige, maar niet ernstige klachten
- Langer bestaande klachten
- Herhaalrecepten
- Geen tijd op een ander moment
Het gaat hierbij om klachten die WEL kunnen wachten
U kunt hiervoor contact opnemen met de praktijk via de gebruikelijke kanalen; Op werkdagen kunt u ons bellen of bezoeken, zijn wij gesloten dan kunt u 24 uur per dag gebruik maken van ons online patiëntenportaal.
Voor onze website maken wij gebruik van functionele en analytische cookies. Al onze cookies zijn volledig anoniem en hebben daardoor weinig impact op uw privacy.
Met behulp van functionele cookies zorgen wij dat de website goed blijft werken.
Analytische cookies gebruiken wij om het gebruik van de website (volledig anoniem) te monitoren. Wij kunnen zien hoe vaak er gebruik wordt gemaakt van de website en welke pagina’s veel bezocht worden. We gebruiken deze informatie om de website beter te laten aansluiten op de wensen van de gebruikers.
Tot slot gebruiken wij een cookie om uw cookievoorkeur op te slaan.
Medische zorg Den Haag
Ziekenhuizen in de regio